Cursussen

Porselein stippen “dot along”, 5 avonden (donderdag 19:15-21:15 uur)

In een gezellig ontspannen sfeer gaan we samen 3 patronen stippen. We maken een mok, een bordje en een onderzetter. We volgen allemaal hetzelfde patroon. We werken aan meerdere projecten, zodat de stippen tussentijds goed kunnen drogen. Met welke kleuren je aan de slag gaat, is helemaal aan jou. Ook al maakt iedereen hetzelfde patroon, door verschil in kleur, maakt iedereen zijn eigen unieke kunstwerken. Je zult verstelt staan hoe anders het patroon eruit ziet met andere kleuren.

Als jij sneller werkt, kun je bijvoorbeeld nog een extra onderzetter maken. 

Een setje stipstokjes is bij de cursusprijs inbegrepen. De kosten voor de cursus zijn 96 euro, inclusief materiaalkosten. Cursus vindt plaats op locatie Aalsmeer.

Mozaïeken, 4 lessen (zaterdag 14:00-16:30 uur)

In een gezellige ontspannen sfeer leer je de eeuwenoude techniek van het mozaïeken. Tijdens de cursus kun je met verschillende materialen werken, bijvoorbeeld met keramische tegels, (vintage) serviesgoed, glasmozaïek en gekleurde glasplaten. Tijdens de workshop blikken we af en toe terug op de historie van het mozaïeken en staan we stil bij verschillende legvormen van mozaïek.

We gaan aan de slag met de verschillende technieken, het gebruik van verschillende lijmsoorten en uiteindelijk het voegen van je werkstuk. Een mooi mozaïek maken kost tijd. Afhankelijk van je gekozen ondergrond, detailniveau en vaardigheid, maak je een of meerdere werkstukken tijdens de cursus.

Deze cursus biedt je een goede start en voldoende kennis om zelf thuis aan de slag te gaan.

Deelname aan deze cursus bedraagt 65 euro per 4 lessen (minimale deelname 6 personen). Dit is exclusief materiaal (gemiddeld 15 tot 25 euro per project, afhankelijk van wat je wilt maken). Mozaïek materialen en ondergronden kunnen tijdens de cursus aangeschaft worden. Meenemen van eigen ondergronden en materiaal graag alleen in overleg met ons.

Deze cursus start 2 keer per jaar en kan verlengd worden met nog 4 lessen. Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met ons op. De lessen vinden plaats op locatie Aalsmeer.

 

Mozaïeken, intensieve dagcursus (zaterdag of zondag 10:00-16.00)

Tijdens deze dag start je met je eigen project; een schaal, een tafeltje, een blad van een kastje, een pot of vaas of wat jij maar zou willen. Iets voor binnen, of juist voor buiten? Je kunt werken met keramische tegel, servicegoed, glasmozaïek of gekleurde glasplaten. Qua materiaal en ondergrond is de keuze aan jou. 

TIjdens deze dag krijg je uitleg over verschillende technieken, het gebruik van verschillende lijmsoorten en het voegen van je werkstuk. Een mooi mozaïek maken kost tijd. Met wat je op deze dag leert, kun je het werkstuk zelfstandig verder thuis afmaken, mocht je nog niet klaar zijn.

Deelname aan deze cursus bedraagt per persoon:

  1. € 62,50 euro bij deelname van 4 personen, 
  2. € 85,00 per persoon bij deelname van 3 personen,
  3. € 125,00 per persoon bij deelname van 2 personen.

Dit bedrag is exclusief materiaal en ondergrond, welke eventueel tijdens de cursus aangeschaft kunnen worden. Meenemen van eigen ondergronden en materiaal kan uiteraard ook, wel graag in overleg in verband met geschiktheid.

Verzorging is inclusief koffie, thee, water en iets lekker. Graag zelf iets meenemen voor de lunch. Lokatie Aalsmeer.

Mocht je interesse hebben in het volgen van een cursus, kijk dan voor startdata in de agenda op de startpagina of neem dan even contact met ons op.